YATIRIM TEŞVİK BELGESİ

2011 Yılı Damızlık Etçi Sığır Yetiştiriciliğinde Düşük Faizli Krediler

Damızlık Etçi Sığır Yetiştiriciliğinde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince düşük faizli kredi kullandırılması ile ilgili usul ve esaslar;

Karar kapsamında, (*)  on baş ve üzerinde damızlık etçi sığır yetiştiriciliği işletmesi kurmak veya işletmesinin kapasitesini on baş ve üzerine çıkarmak isteyen yetiştiricilere yatırım ve işletme kredisi kullandırılır.
Damızlık etçi sığır yetiştiriciliği angus, simental(etçi) hereford, şarole ve limuzin ırkı hayvanlarla kurulu veya kurulacak işletmelere kullandırılacak olan yatırım kredileri, Damızlık Belgeli/Saf Irk Sertifikalı hayvan alımlarını, barınak yapımını ve tadilatını, yem hazırlama ünitesi, silaj makinesi alımı, damızlık hayvan başına azami beş dekarı aşmamak üzere çok yıllık yem bitkisi tesisi ve diğer yatırım giderlerini kapsar. Tek yıllık yem bitkisi yetiştiriciliğine yönelik giderler işletme kredisi kapsamında değerlendirilir. Kurulu işletmelerin münferit alet- ekipman alımları da bu kapsamda değerlendirilir.

Kredi ile temin edilecek damızlık sığırlar, “Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği” kapsamında tanımlanmış (küpelendirilmiş), Damızlık Belgesine/Saf Irk Sertifikasına sahip, ilk yavrusuna gebe veya en fazla ilk doğumu yapmış ve azami 36 aylık yaşta olmalıdır. Yatırım kredilerinde, söz konusu belgeler sadece hayvan alımı için istenir ve belgelerin aslı ile işlem yapılır. İşletme kredilerinde ve ekipman alımına yönelik yatırım kredilerinde işletmedeki hayvanların kulak küpe numaralarını da içerecek şekilde hayvanların kayıtlı olduğuna dair Bakanlık il/ilçe müdürlüklerinden onaylı yazı istenecektir.

——————————————————————————————–
(*)12 Mart 2011 Resmî Gazetede Yayınlanan 27872 sayılı  Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tebliği

0
Web Sitesi Kurma, Web Sitesi Fiyatlari, WordPress Temalari, WordPress Eklentileri
Bize Mesaj Yazabilirsiniz!



Bilgileriniz Yanlış Kontrol ediniz!!! Gönder

Mesaj Gönderme Başarılı !!! Size Geri Dönüş Yapılacaktır.